Αλέξης Σαββόπουλος

Το μυαλό ταξιδεύει στο αύριο, αλλά μην το διαλύσουμε κιόλας

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πως οι παίκτες του Άρη οφείλουν στους εαυτούς τους πρώτα και στον κόσμο που ήταν και στην Καλαμαριά & έφυγε… ξενερωμένος να κλείσουν με σοβαρότητα τη χρονιά

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Το μυαλό είναι πλέον ξεκάθαρο ότι βρίσκεται αλλού και αφορά όλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα, μηδενός εξαιρουμένου. Εγώ προσωπικά δεν περίμενα την κακή εμφάνιση του Άρη στην Καλαμαριά για να το εμπεδώσω. Δεν λέω ότι είναι το σωστό. Ούτε ότι πρέπει να μας αρέσει κιόλας. Οι ποδοσφαιριστές του Άρη οφείλουν στους εαυτούς τους πρώτα και στον κόσμο που ήταν και στην Καλαμαριά και έφυγε… ξενερωμένος να κλείσουν με σοβαρότητα τη χρονιά γιατί οκ το συνολικό αποτέλεσμα μετράει, και εδώ η φετινή ομάδα πέτυχε το στόχο της, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές η τελευταία εντύπωση είναι αυτή που μένει.

Το λιγότερο που πρέπει να κάνουν είναι να κερδίσουν Απόλλωνα Λάρισας και Καραϊσκάκη στα δυο παιχνίδια αυτής της εβδομάδας, να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την άνοδο διατηρώντας παράλληλα ζωντανές τις ελπίδες για την 1η θέση και μετά από την άλλη Δευτέρα που ο Άρης μπαίνει σε κενό δυο εβδομάδων (παιχνίδια με Βέροια και Αχαρναϊκό που έχουν αποχωρήσει) θα ανοίξει με κάθε επισημότητα πλέον ο φάκελος της επόμενης μέρας.

Ο Άρης τον στόχο του τον έχει πετύχει. Μένει η μαθηματική επισφράγισή του. Στην Καλαμαριά έγινε εμφανές ότι παίκτες που στηρίχτηκε φέτος σε αυτούς ο προπονητής, έχουν φτάσει στα όριά τους. Ξέμειναν από ιδέες, φρεσκάδα, ίσως κάποιοι και δυνάμεις. Άρα με την χρησιμοποίησή τους περισσότερο εκτίθενται οι ίδιοι. Αν δεν πάρουν τώρα ευκαιρία και οι υπόλοιποι του ρόστερ πότε θα την πάρουν; Χειρότερα από αυτό το άχρωμο, άοσμο και άγευστο πράγμα που είδαμε χθες, είμαι βέβαιος ότι δεν θα βλέπαμε. Δεν έχει όμως καμία λογική από χθες να τους ισοπεδώνουμε και να τους βγάζουμε όλους άχρηστους. Αυτοί έφεραν την άνοδο και είναι αδαής όποιος περίμενε ότι θα κάνουν παπάδες στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έκαναν όλη τη χρονιά….

Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο Θόδωρος Καρυπίδης αλλά το επόμενο δίμηνο θα είναι ενδεικτικό και καθοριστικό για το τι Άρη θα δούμε στην επιστροφή του στη Σούπερ Λιγκ. Θα φανεί από τις πολλές προσθαφαιρέσεις που πρέπει να γίνουν στο ρόστερ, από το τεχνικό τιμ που θα επιλέξει, από το μοντέλο που θα ακολουθήσει στη δημιουργία της νέας ομάδας και φυσικά από την δυνατότητά του να υποστηρίξει οικονομικά το εγχείρημα ή θα χρειαστεί συνεργασίες όπως αυτή που του παρέχουν Τομ Παπαδόπουλος και Νκ Σακίεβιτς.

Οι γκριμάτσες του πάντως και το καυστικό σχόλιο μετά το ματς είμαι βέβαιος ότι πρόσθεσαν κι άλλους πόντους στην ήδη ειλημμένη απόφασή του να αλλάξει ριζικά το ρόστερ. Το καλοκαίρι αναμένεται μακρύ και ιδιαιτέρως θερμό. Θα έλεγα επιτέλους και ενδιαφέρον με διαφορετική θεματολογία από τη συνηθισμένη των τελευταίων ετών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x